vilket liv man lever sverige.

Dead Diary.



ja, jag har just nu sommarlov. och de är sjukt trist, förstår inte hur man kunde njuta av sommarlov i tidigare åldrar? haha.
ah jag vill jobba.. jobba jobba jobba och få massa pengar, för just nu är de väl lite halv dåligt på den fronten men men.
drar ju på måndag till funäsdalen och förhoppnigsvis! tjäna pengar, haha.




jag vet inte riktigt vad jag ska skriva egentligen,  satte mig bara här i brist på annat. ska snart få skjuts ner till systern min nere på byn, skulle först cykla men de gick inte:(

jag har verkligen otur när de gäller hälsa, är de inte de ena.. så är de de andra.

här är iallafall tre av mina favorit bilder från våran vistelse i öland.
bild 2 är väl ett minne som hette duga! HAHAHHA fyfan, förlora aldrig i plump när man spelar med massa linköpingar.

men sjukt kul hade ja iallafall tillsammans me dem.











hoppas på ett internet i funäsdalen så man kan hålla sig lite uppdaterad när de gäller allt, denna gång har vi iallafall tv..


nej nu ska jag försöka platta mitt otroliga PUDELRUFS till hår. och för er som inte vet så har jag klippt mig. haha

Öland...

neej, en helrapport ska ni få.

vi åkte ner till Öland med förhoppningar på en stuga, med ett rum och kök (OBS de var vad vi blivit lovade)
första dagen tog vi bussen från busstationen här i dorro, gick ju jättebra.
drog till östersund och låste in våra saker och drog på pizzerian aladin för att käka,
blir bemötta av en äldre turk som skriker åt oss och är typ arg för han fått nytt böta 2000kr för han kört för fort. well, that´s life och int fan är väl de vårat problem.
pizzorna var varma och hela placet övervarmt och även vi. drog på stan och kollade en sväng och blablabla.
hoppade på tåget mot sthlm har jag för mig? ah iallafall obekvämt och massa människor och ännu en turk som stank parfym och cigarettrök. (URK) och tiden gick sakta.. verkligen sakta.
typ massa timmar senare kom vi fram till sthlm. OCH HADE NOLL aning om vart fan vi skulle. som tur var had en karl som satt i tåget me oss hört vårat snack om hur fan vi skulle hitta tåget mot malmö. men han kom iaf fram när vi stigit av och hjälpte oss hur vi skulle gå. vi skulle upp för trapporna, sen typ ner för trapporna för att komma fram på perong 11. så enkelt tänkte vi, drog iväg våran packning på typ 10000kg. och gick fel, typiskt .
men han kom iallafall som sagt tillbaka och skrattade och sa; " men tjejer, de där var väl onödigt" när vi konkat våran packning nerför flera onödiga jävla trappor .
så han hjälpte oss återigen hur vi skulle gå och denna gång kom vi faktiskt ut på perong 11.
då kommer han emot oss igen och säger " jag känner ett litet ansvar nu för er" och berättade hur vi skulle göra.. inte för jag fattar hur han trodde att vi inte skulle komma me tåget, de stog ju som en meter framför oss men tydligen skulle man anmäla sig i någon hytt men heey, de skulle till å me en norrlänning som ja fattar.
iallafall så kom vi me på tåget och hade sittplats över natten, NACKspärr som hetteduga.
hade klarat mig hela vägen dit utan att ha någon breve mej men så kommer han.
blääääääää en karl som verkade helt fucktup och snackade typ me brudar om att han inte snackade skit om dom och blabalbblalaa. vaknade någon timma senare och då had han drage och lagt sig någon annan stans så ja kunde korva ihop mig på två säten och ligga ner.
framme i hässleholm, yeeehaaa.
HÄSSLEHOLM: vilken stad.. oj oj oj vilken tågstation.. haha.
dryg väntade på stationen 1½timme tills tåget mot kalmar for.
kom me tåget till kalmar och sen typ 2timmar senare var vi i kalmar och fick vänta där i 3 eller mer timmar. drygt var de iallafall.
sen tog vi bussen mot byxelkrok och de tog en jäkla massa timmar även de bara för att köra 10mil ..
suuuuuck.
sen stannade bussen 1½mil ifrån byxelkrok för den gick inte längre. hahah så vi hoppa ju av där efter ett snyggt försök av cilla att muta busschauffören att skjutsa oss hela vägen men icket.
så iställe stod vi där.. tills Elsa, ( elsas bageri i byxelkrok ) och linus plockar upp oss och vi får skjuts i en V70. ( jossans favoritbil så ni vet ) och halleljuaj, framme i byxelkrok.
går in på sjöstugan, säger hej till första bästa och sen var vi stämplade. NORRLAND stod de i pannan. fick oss nå käk och hade fortfarande inte sett våran chef som vi kallar X i detta fall, sen kom han, skrattade och gav oss ett jävla leende och sa typ hej, sen gick han. och där satt vi, alone och ingen hade någon aning om något.
så vi fick leta rätt på han för att höra vart fan vi skulle bo ( fortfarande en stuga i tankarna )
men nej nej, iställe hoppa vi in i hans stora familjebil och jerry skjutsade oss typ några 100meter till stället där vi skulle bo. som vi i detta fall kallar för BL (hennes förkortning) och de var totalt baaaaaaajs! INGA sängar hade vi och inge kök! en jävla tvättstuga med avloppshål i backen och ah,... så första nätterna sov jag och cilla på tältsängar och jossan i en bäddsoffa.
och hon lovade oss att allt skulle ju bli kanon och en jäkla massa.
dock fortfarande inget kök och för att tvätta kostade EN tvätt oss 70kr. och ville vi ha tv fick vi betala en Xsumma i månaden var, och för kokplattan vi önskade tillkom ännu en summa så vi sket i allt och åt knäckebröd och mjukost typ.
sen en kväll kom hon in och frågade om vi ville åka me till kalmar me henne för att hämta hem våran våningsäng och dyligt och visst tänkte vi, alltid kul att ha något att göra.
men hahahahaha, tur att vi kom hem iallafall.
BL körde 130 på 70väg och 100 på 50 väg och kunde int backa me släpvagn och körde om alla bilar som var framför. och då menar jag det, VARJE bil. även vid möte körde hon om så. sen inne i kalmar undrar hon varför fan bilarna tutar på henne men kör man mot rött vad fan kan man förvänta sig? Sen avskyr hon alla vägräcken som befinner sig i mitten för då kan man ju inte köra om. shit.
iallafall så kom vi hem, tack och lov.
och då börja vi skruv ihop sängen och de varju inte de roligaste eller de lättaste me HON som hjälp... usch va jag inte saknar henne.
sen montera vi ihop en byrå också som skulle vara så bra och blalla och några råd hon gav oss under denna tid var; killar är skit, man ska aldrig lite på killar för dom är bara ute efter sex och att droga våra drinkar. (TJAT) och vi var ju som hennes barn och de var ju ett evigt tjatande om henne och om att vi måste städa och helvete vet vad! hyr man ett rum hos någon ska den människan inte ens bry sig om hur de ser ut i rummet. FY på dig!
de var så jävla mycke som hon sagt under dessa två veckor att man kunde spytt på henne hur många gånger som helst.
och hennes karl var 80 år och 20år äldre än henne och en kväll när ja och jossan gick hem hittade vi han ute vid 23.00 vattnandes på hennes blommor,haha.. oj oj oj.
och skäll fick vi, varje dag tror jag fan. var de inte att vi glömt ute lampan på så var de något annat, men jag menar. HALLÅ en utelampa? när fan ska den vara på om man inte får ha den på på kvällarna när de är mörkt?
och jag jobbade 9 timmar på två veckor, även jossan och cilla jobbade 4timmar.
dessutom utsåg han jag och cilla till nissar. som skulle plocka disk och typ inte snacka me kunderna. för han anser att utbildning är inget viktigt utan han bara brydde sig inte och satte alla 16åringar som är billiga i första hand så man kan dra slutsatsen på dessa två veckor utan ett kök och sånt gick de ungefär 4tusen.
ja, vad mer kan ja säga? alla som jobbade där var ju helt sjukt underbara och de var väl de enda som hade kunnat hålla oss kvar där nere. alla utom alla kalmarbrudar för dom var bara så jävulskt irriterande att se så, USCH!

ah de finns så sjukt mycket jag kan berätta.
men men, på vägen hem fick vi sovhytt från sthlm till östersund och den delade vi med en ung kille. USCH som drack starköl och varje gång han drack så lät han högt som fan, en annan karl som drog av sig kläderna och somnade på engång.
men saken var, när vi åkte från kalmar. blev vi försen typ 1timma för de var något fel vid Alvesta.
sen när vi väl fick hoppa på i alvesta var vi säkert mer försenad och sen när vi på kvällen kommer till sthlm, näääää då kopplar dom bort alla jävla vagnar bakom oss, och kör oss till värsta gettot för att laga våran vagn! HALLÅ man kan väl förtusan berätta sånt för dom som åker för vi märkte ju att de var något fel då vi blev stilla stående i gettot i mer än en timma typ.
men nääää, jävla konduktörn bara fes av oss och verkade så jäkla stor av sig.
iallafall så var de någe fel på våran vagn så dom lagade de och då var vi mer än 2timmar försen och sen somna ja.

vaknade upp vid halv 7 ochdå var vi typ 7minuter försen. antingen har dom kört som fan eller så sket dom i att stanna på alla ställen. haha, vi hann me inlandståget hem iallafall.
och nu sitter jag hemma.

vilket underbart ställe öland hade varit att tillbringa sommaren på, om de inte vore för boendet och jobbet. och de är ju allt så de var ju lika bra att fara hem.

drar till funäsdalen på måndag me cilla, har fått arbete där tills slutet av september och gillar dom oss är chansen stor att vi får jobb under vintersäsongen också.
så, life´s hard but fun.

glömde tillägga att näst sista dagen fick vi en irktig spisplatta att ha utomhus för vi fick inte ha den inomhus för då luktade de mat. och skor skulle vi ha plastpåsar för annars luktade de skor.
och nästsista dagen slutade toan att fungera och bara dagarna innan de slutade kylskåpet fungera.


det närmar sig med STORA steg.

bal 07

jadu, de blev inte bättre än så här. balen 07 över och de tackar vi för!
bara studenten kvar nu och de smäller av om 6dagar ! H A L L E L U J A och tack för att jag har fått jobb i Öland för just nu går vissa människor mig över öronen och jag blir bara smäll irriterad.

well, that´s my life.


förövrigt hade jag en sjukt kul bal också, även om folket inte var många så var sällskapet gott.
puss på er!

Och igår vare första Dansgalan i Vilhelmina och så sjukt trist har jag alltid på dansgalan, alltid.
men nu missar vi resterande dansgalor, åsele marknan och doroteamarknan och en jäkla massa saker.

Exempelvis får jag lust att klippa gräs när jag ser vårat höga sjukt underbara fina gräs. och de blir inget sånt i sommar.
jag ska till öland. om 11 dagar. och jobba i 3månader, 6dagar i veckan.



(Puss på mig och inte puss på dig längre)